Tuntiselosteet

Aikuisbaletti

Tunneilla perehdytään klassisen baletin tekniikkaan sekä baletille ominaiseen tapaan liikkua. Tunnit sisältävät tanko- sekä keskilattiaharjoituksia kehonhuoltoa unohtamatta. Aikuisbaletti sopii kaikille tanssista kiinnostuneille ihan alkeista jo enemmän liikkuneille.

Ikivireät

Ikivireät on seniori-ikäisten liikuntaryhmä. Liikkeet ovat suomalaisen naisvoimistelun perusliikkeitä, jotka on nivottu liikesarjoiksi nuoruusaikojen lempikappaleiden soinnein. Jokainen osallistuu tunnin kulkuun oman toimintakykynsä mukaisesti ja tekee omien voimien mukaisesti. Ikivireät on yhteisöllistä liikuntaa ja sosiaalinen tapaamispaikka monelle ikääntyvälle liikkujalle. Tule rohkeasti mukaan, vaikket olisi ennen ollut vastaavanlaisessa ryhmässä!

Joukkuevoimistelu

Joukkuevoimistelu on kehittynyt suomalaisesta naisvoimistelusta kansainväliseksi kilpaurheilulajiksi ja se on harrastajamäärältään Voimisteluliiton lajeista suurin. Laji vaatii voimistelijalta liikkuvuutta, tasapainoa, koordinaatiota ja rytmitajua ja siinä korostuvat vartalon liikkeiden virtaavuus, ilmaisullisuus ja esteettisyys. Hyvälle suoritukselle on ominaista yhteinäisyys ja yhtäaikaisuus. Joukkuevoimistelun kilpailuohjelma on liikkeiden ja musiikin muodostama taiteellinen ja urheilullinen kokonaisuus. (Teksti: Suomen Voimisteluliitto)

Kehonhuolto

Kehonhuolto on rauhallinen tunti, jossa kevyen alkulämmittelyn jälkeen tehdään pitkäkestoisia venytyksiä kaikille lihasryhmille. Lisäksi tunnilla tehdään liikkuvuutta, tasapainoa ja lihaskuntoa kehittäviä liikkeitä. Tunnin tarkoituksena on lisätä liikkuvuutta ja notkeutta, edistää palautumista ja rentouttaa. Tunti sopii kaikille.

Kiinteytys

Peruskuntoa kehittävä, tehokas, mutta helppo aerobinen tunti. Yksittäisiä liikkeitä on yhdistetty virtaavaksi kokonaisuudeksi ja lihaskunnon osuutta ei ole unohdettu tuntikokonaisuudesta. Tunti sopii sellaisille, jotka haluavat hengästyä ja hien pintaan.

Kuntojumppa

Kuntojumppa kehittää yleiskuntoa, tuki- ja liikuntaelimistön toimintaa sekä liikkuvuutta. Kuntojumppa koostuu alkulämmittelystä, askelsarjoista, lihaskunto-osuudesta sekä venyttelystä. Kuntojumppa sopii vasta-alkajalle tai jo liikunnan parissa pitkään oleville, sillä ohjaaja näyttää myös vaihtoehtoisia liikkeitä. Tämä on terveysliikuntaa parhaimmillaan, joten tule rohkeasti tunnille mukaan.

Taaperojumppa

Taaperojumppa on Suomen Voimisteluliiton perheliikunnan polun toinen askel. Siinä taapero oppii vanhempansa kanssa liikkumaan ja saa liikunnasta elämyksiä sekä oppii omaan kehoonsa ja liikunnallisuuteensa tekemisen kautta. Taaperojumpan tuntisuunnitelma on koostettu hyödyntäen kunkin kehitysvaiheen mukaisten taitojen kehittämistä. Vanhemmat liikkuvat lasten kanssa ja opettavat täten omalla esimerkillään lapselle liikunnallisen tavan elää. Tunneilla odotetaan heittäytymistä ja riemua vanhempien keskinäistä vertaistukea unohtamatta.

Tanssillinen voimistelu

Opetellaan keskustalähtöistä vartalonhallintaa. Musiikin mukaan liikkumista, eläytymistä ja esittämistä. Liikkeistä pieniin sarjoihin. Unohtamatta notkeutta, tasapainoa ja koordinaatiota.

Tanssimix

Tunneilla tutustutaan rennolla ja letkeällä otteella erilaisiin tanssilajeihin. Kauden aikana kokeillaan mm. showtanssia, nykytanssia, streettia ja balettia. Tunti sopii kaikille innostuneille alkeista edistyneisiin. 

 

Tehojumppa

Tämä tehokas tunti nostaa sykettä ja pistää hikoilemaan! Tunnilla tehdään liikkeitä, jotka kehittävät aerobisen kunnon lisäksi voimaa, kehonhallintaa ja tasapainoa.Tunti ei sisällä vaikeita askelsarjoja vaan keskitytään tekemään yksinkertaisia ja tehokkaita liikkeitä. Ohjaaja näyttää myös vaihtoehtoisia liikkeitä, joten tunti sopii kaikille.

Tenavajumppa 4-6 v.

Tenavajumpassa tutustutaan erilaisten mielikuvien avulla perusliikkeisiin ja voimistelun alkeisiin. Liikkeet toteutetaan musiikin tai tarinoiden avulla kiehtovalla tavalla kokonaisuudeksi. Tenavajumpassa leikitään ikäryhmälle sopivia leikkejä (mm. loruleikit) sekä opetellaan ryhmässä toimimisen taitoja.

Venyttely

Ilmoittaudu ryhmiin tästä