Voimisteluryhmät

Voimisteluryhmien toiminta kaudelle 2019-2020

 

  • Seurassamme toimii joukkue- ja tanssillisen voimistelun ryhmiä.
  • Lajin tavoitteet pysyvät harrastuspainoitteisena seuran luonteen mukaisesti.
  • Koska voimisteluryhmä on kokonaisuus, on jokaisen panos tärkeä. Harrastukseen on sitouduttava, koska yksittäisen voimistelijan poissaolo vaikuttaa koko ryhmän harjoitteluun ja mahdollisuuksiin toteuttaa harjoitusta täysipainoisesti. Kun ohjelmaharjoituksissa harjoitellaan rooleja ja kuvioita, ei se onnistu jos useampi voimistelija on poissa. Sairaspoissaolot on ymmärrettäviä ja välillä on muita menoja, mutta "ei huvittanut tulla harkkoihin" ei ole syy poissaoloon. SITOUDU!
  • Vanhemmat voivat tutustua voimisteluryhmien tunteihin lapsen ollessa ensimmäisen kerran ryhmässä.
  • Harjoittelussa huomioidaan kasvatukselliset perusteet. Joukkueena opetellaan toisen huomioimista taitotasosta riippumatta: kaikki yhdessä tekevät joukkueen. Myös sitoutuminen on helpompaa, kun jokainen voimistelija on tärkeä ja välttämätön osa joukkuetta.
  • Voimisteluharrastuksen kustannukset syntyvät seuraavista kulueristä: kausimaksut (kaksi kausimaksua vuodessa: yksi syksyllä ja yksi keväällä), esiintymisasut (seuralla pieni varasto, yleensä kilpailuihin tarvitsee ostaa/teettää asut), kilpailulisenssi ja vakuutus (Suomen Voimisteluliiton kautta halpa hankkia myös vakuutus), kilpailumaksu (kilpailukohtainen, peritään joukkueelta, ei yksilöltä), matkakulut kilpailuihin, ruokailut kilpailureissuilla sekä mahdolliset majoituskulut. Pieniä menoeriä on kilpailuihin tarvittavat meikki- tai maskeerauskulut. Seura tukee voimisteluryhmiä maksamalla kauden ensimmäisten kilpailuiden osallistumismaksun jokaiselta kilpailevalta ryhmältä.
  • Kukin voimisteluryhmä saa tehdä omaa varainhankintaa. Joukkueen vastuuvanhemman pitää ilmoittaa varainhankinnasta ja sen laadusta seurajohdolle.

Joukkueet esittelevät opittuja taitojaan perheille, ystäville ja tutuille seuran vuosittaisissa juhlissa ja osa ryhmistä käy myös kilpailemassa. Lämpimästi tervetuloa mukaan harrastamaan!