Tying Shoelaces
Tule mukaan
liikkumaan!

Tuntitarjonta

 

Tarjoamme monipuolisen valikoiman liikuntaa. Tutustu, valitse sinulle mieleiset lajit ja tule mukaan liikkumaan! Ilmoittaudu tästä.

Core

Core on keskivartalon treenaamiseen keskittyvä tunti. Tunti sisältää pehmeitä liikesarjoja sekä tasapainoa ylläpitäviä liikkeitä. Tunnilla tehdään myös vatsalle ja selälle liikkeitä. Core kehittää kehon hallintaa ja pitää ryhdin hyvänä. Lopuksi tunnilla venytellään. Jalkineita tunnille ei tarvita.

FasciaMethod       UUSI!

FasciaMethod soveltuu kaikille, niin miehille kuin naisille, jotka

haluavat edistää hyvinvointiaan ja parantaa suorituskykyään.

Kehonhuoltomenetelmä, jossa yhdistyvät myofaskiaalinen liikkuvuusharjoittelu, dynaaminen täsmävenyttely kireille lihaksille, liikehallintaharjoittelu ja faskiakäsittely palloilla.

Gymnaestrada 2022- ohjelmaharjoitusryhmä (lapset)     UUSI!

7-12-vuotiaiden ohjelmaharjoitusryhmä harjoittelee Gymnaestrada Tampere 2022-tapahtumaan koreografi Katja Leino-Murtomäen kenttänäytösohjelman ”Sateen jälkeen paistaa aurinko”. Ryhmämme tarkoituksena on tarjota voimistelun saralla mukava harrastuskokemus vuoden ajaksi, mikä huipentuu hienoon Gymnaestrada-tapahtumaan to 9.-su 12.6.2022 Tampereella. Harjoituskauden aikana harjoittelemme voimistelun perustaitoja ja hyvin tiiviisti yhdistämme ne heti kenttänäytösohjelman koreografiaan. Huomionarvoista on, että voimistelijoilta ei edellytetä aiempaa harrastustaustaa tai kokemusta voimistelusta! Huomioithan, että harjoitusmaksujen lisäksi kuluja kertyy vuoden aikana mm. esiintymisasu, tapahtumapassi, kuljetukset, koulumajoitus, ruokailut tapahtuma-aikana jne. Tutustu tapahtumaan ja kokonaisuuteen osoitteessa https://www.gymnaestrada.fi/fi/Osallistujat ja lähde mukaan!!!

Ikivireät (ei tällä hetkellä tuntitarjonnassa)

Ikivireät on seniori-ikäisten liikuntaryhmä. Liikkeet ovat suomalaisen naisvoimistelun perusliikkeitä, jotka on nivottu liikesarjoiksi nuoruusaikojen lempikappaleiden soinnein. Jokainen osallistuu tunnin kulkuun oman toimintakykynsä mukaisesti ja tekee omien voimien mukaisesti. Ikivireät on yhteisöllistä liikuntaa ja sosiaalinen tapaamispaikka monelle ikääntyvälle liikkujalle. Tule rohkeasti mukaan, vaikket olisi ennen ollut vastaavanlaisessa ryhmässä!

Joukkuevoimistelu (Jadet, Rubiinit ja Zirkonit)

Joukkuevoimistelu on kehittynyt suomalaisesta naisvoimistelusta kansainväliseksi kilpaurheilulajiksi ja se on harrastajamäärältään Voimisteluliiton lajeista suurin. Laji vaatii voimistelijalta liikkuvuutta, tasapainoa, koordinaatiota ja rytmitajua ja siinä korostuvat vartalon liikkeiden virtaavuus, ilmaisullisuus ja esteettisyys. Hyvälle suoritukselle on ominaista yhteinäisyys ja yhtäaikaisuus. Joukkuevoimistelun kilpailuohjelma on liikkeiden ja musiikin muodostama taiteellinen ja urheilullinen kokonaisuus. (Teksti: Suomen Voimisteluliitto)
 

Kehonhuolto

Kehonhuolto on rauhallinen tunti, jossa kevyen alkulämmittelyn jälkeen tehdään pitkäkestoisia venytyksiä kaikille lihasryhmille. Lisäksi tunnilla tehdään liikkuvuutta, tasapainoa ja lihaskuntoa kehittäviä liikkeitä. Tunnin tarkoituksena on lisätä liikkuvuutta ja notkeutta, edistää palautumista ja rentouttaa. Tunti sopii kaikille. Tällä tunnilla saat hyvää oloa venyttelystä.

Koko perheen tanssitunti    UUSI!

Koko perheen tanssitunti Harjun koululla on nimensä mukaisesti tanssitunti kaikille! Tule yksin tai perheenjäsenten kanssa mukaan ja koe tanssin värikäs maailma. Tunneilla harjoitellaan lyhyitä liikesarjoja ja hiotaan myös tanssillisia tekniikoita, mutta ennen tätä kaikkea annetaan musiikin viedä ja pidetään hauskaa yhdessä.

Kunnon ryhmä (ei tällä hetkellä tuntitarjonnassa)

Matalan kynnyksen kuntoliikuntaryhmä aikuisille, myös vähän liikkuneille. Aloitamme kuntopiirimäisellä harjoittelulla Möysän koulun pihalla, raikkaasta syyssäästä nauttien. Tiedossa on vaihtelevaa treeniä ja yhdessä tsemppaamista! Tarkempi ohjelma kauden alkaessa!

Kuntosali

Kuntosalilla tehdään liikkeitä välineillä kiertoharjoitteluna. Aluksi on alkulämmittely ja lopuksi kevyttä venyttelyä. Kullakin laitteella tehdään 1-1,5 min harjoitus, jonka jälkeen vaihdetaan seuraavaan laitteeseen. Ohjaaja auttaa ja opastaa laitteiden käytössä sekä neuvoo oikean tekniikan. Tämä on hyvä tapa pitää lihaskunnosta huolta. Mukavaa kuntoilua kuntosalilla!

Pilates 

Pilates on voimaa, notkeutta ja kehonhallintaa kehittävä liikuntamuoto. Tunnilla tehdään keskivartaloa vahvistavia, ryhtiä ylläpitäviä ja rangan liikkuvuutta parantavia harjoituksia. Pilatesharjoittelu sopii kaikille! Ota oma pilates/jumppamatto mukaasi!

Satutanssi 3-6 v

Satutanssissa opetellaan tanssin alkeita liikuntaleikkien ja mielikuvituksen kautta. Tunneilla harjoitellaan erilaisia venytyksiä, tanssi-ilmaisua ja monipuolisesti myös liikuntataitoja.Tavoitteena on kehittää pienten tanssijoiden musiikin hahmottamista, kehonhallintaa, liikeilmaisua ja luovuutta. Satutanssitunneilla lapset pääsevät nauttimaan tanssin ja liikunnan ilosta!

Tanssillinen kuntojumppa

Kuntojumppa kehittää yleiskuntoa, tuki- ja liikuntaelimistön toimintaa sekä liikkuvuutta. Kuntojumppa koostuu alkulämmittelystä, askelsarjoista sekä venyttelystä. tunnilla tanssitaan mm. salsaa, jiveä, rumbaa, valssia, humppaa ja jenkkaa.  Kuntojumppa sopii vasta-alkajalle tai jo liikunnan parissa pitkään oleville. Tämä on terveysliikuntaa parhaimmillaan, joten tule rohkeasti tunnille mukaan. Anna musiikin viedä!

Tanssillinen voimistelu (Primadonnat)

Opetellaan keskustalähtöistä vartalonhallintaa. Musiikin mukaan liikkumista, eläytymistä ja esittämistä. Liikkeistä pieniin sarjoihin. Unohtamatta notkeutta, tasapainoa ja koordinaatiota.

Tanssimix

Rento tanssitunti nauttien eri rytmeistä: salsa, samba, valssi, jenkka, tango, cha cha, rumba...
Tunti sopii kaikille, joilla tanssijalat kaipaa toimintaa! Anna musiikin viedä ja nauti!

Tehotunti    UUSI!

Tehotunti on lihaskuntotunti, jossa teemme monipuolisesti liikkeitä vaihdellen eri lihasryhmiä. Tunti sisältää myös sykkeenkohotuksia. Tunti tarjoaa haastetta niin kokeneemmallekin treenaajalle, kuin  vasta-alkajallekin. 

Tenavajumppa 4-6 v

Tenavajumpassa tutustutaan erilaisten mielikuvien avulla perusliikkeisiin ja voimistelun alkeisiin. Liikkeet toteutetaan musiikin tai tarinoiden avulla kiehtovalla tavalla kokonaisuudeksi. Tenavajumpassa leikitään ikäryhmälle sopivia leikkejä (mm. loruleikit) sekä opetellaan ryhmässä toimimisen taitoja.

Tunti vaihtuvin teemoin ( TVT)    UUSI!

Tunti sisältää teeman mukaista jumppaa n 40min ja lopputunti venytellään. TVT sopii kaikille, niin ikivireille kuin vaihtelua kaipaavalle jumppaajalle. Jokainen tekee liikkeet omaan tahtiinsa oman kunnon mukaan.Mukavan tehokasta eli tervetuloa miehet myös!

Ohjelma: vko 35,36,37 kuntojumppa, vko 38,39,40 reisi/vatsa/pakara, vko 41,42 painohulavanne, vko 44,45,46 kuminauhat, vko 47,48 hiit-treeni, vko 49,50 jouluinen kuntopiiri. Tuntimuutokset ovat mahdollisia.

Tuolijumppa, seniorit

Tuolijumppaa musiikin tahtiin. Aluksi lihaksia lämmitellään ja lopuksi venytellään. Helppo tunti seniorikäisille tuolia apuvälineenä käyttäen. Liikkeitä tehdään ohjaajan opastuksella kukin omaan tahtiin ja omien tuntemusten mukaan. Tuttujen sävelten tahtiin on lupa myös laulaa.

Sopii myös liikuntarajoitteisille ( pyörätuoli ei ole este)

Tervetuloa!

Voimistelu 6-8v.

Tunnilla tehdään perusvoimisteluliikkeitä monipuolisesti musiikkia hyödyntäen. Myös välineihin (kuten pallo ja hyppynaru) tutustutaan. Tervetuloa! Tule kokeilemaan hauskaa tuntia!

Äijät

Tehokasta ja toiminnallista jumppaa tosimiehille rennolla meiningillä. Sopii liikuntaa aloitteleville ja harrastaneille. Jumpassa tehdään monipuolisesti lihaskuntoa, aerobista harjoittelua sekä koordinaation ja tasapainon kehittämiseen tähtäävää harjoittelua. Tunti alkaa alkulämmittelyllä ja päättyy venyttelyyn.

Tying Shoelaces